Trwa ładowanie...
d3af52z
19-04-2009 14:14

Lukier czekoladowy - gotowany

Przepis

Przed zastygnięciem tej słodkiej glazury możesz posypać ją wiórkami kokosowymi lub czekoladowymi, kandyzowaną skórką pomarańczy albo posiekanymi orzechami. W zależności od płynu, którego użyjesz, możesz otrzymać ciekawe efekty smakowe i zapachowe.

d3af52z
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
123
Źródło: 123
Składniki
  • cukier 1 szkl.
  • woda 1/2 szkl.
  • ocet 1 łyżeczka
  • kakao 1 łyżeczka
Przepis

Z wody i octu ugotować syrop "do nitki". Dodać kakao i ucierać do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Lukier czekoladowy - gotowany
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3af52z
d3af52z
d3af52z
d3af52z
Więcej tematów
d3af52z