Lody z procentami. Spróbujesz tylko w Krakowie

Lody o smaku whisky, rumu, a także drinka "sex on the beach" i piwa. Brzmi jak żart? Nic z tych rzeczy. 17 sierpnia w krakowskiej lodziarni "Lucky Lood" miłośnicy kulinarnych nowości i napojów wyskokowych będą mieli okazję na spróbowanie tych i wielu innych niecodziennych smakowych połączeń. Informację o wydarzeniu otrzymaliśmy na naszą platformę "Dzieje się".

Lody sprzedawane będą tylko osobom, które ukończyły 18 lat
Źródło zdjęć: © Facebook.com

Lodziarnia "Lucky Lood" w Krakowie to miejsce dla miłośników zarówno tradycyjnych smaków, jak i kulinarnych nowości. W związku z tym w ofercie obok klasycznych połączeń znajdziemy też m.in. lody warzywne i alkoholowe. Jak zapewniają twórcy, inspiracją do tworzenia nowych smaków jest dla nich kuchnia molekularna. Bazując na naturalnych składnikach, tworzą więc lody, których nie spróbujemy w żadnym innym miejscu w Polsce.

17 sierpnia miłośnicy niecodziennych połączeń będą mieli niepowtarzalną okazję na udział w kulinarnym eksperymencie. W krakowskiej lodziarni przy ul. Długiej 58 odbędzie się akcja "LuckyNight", podczas której będziemy mogli spróbować różnych alkoholowych lodów. W ofercie znajdziemy m.in. lody o smaku Jacka Danielsa, Jagermeister'a z Red Bullem, rumu i likieru oraz piwa Desperados. I chociaż czasem w lodziarni dostępne są wybrane smaki lodów alkoholowych, podczas tego wyjątkowego wieczoru sprzedawane będą tylko takie smaki. To nie pierwsza tego typu akcja "Lucky Lood". Wcześniej szansę na poznanie lodowych nowości mieli mieszkańcy Gliwic.

Jak zapewniają organizatorzy ich lody nie są sztucznie aromatyzowane. – Do ich przygotowania wykorzystany jest prawdziwy alkohol. W związku z tym podczas "LuckyNight" obowiązuje ograniczenie wiekowe. Lody sprzedawane będą tylko osobom, które ukończyły 18 lat. Jedna porcja takich lodów, w zależności od wykorzystanego do ich produkcji trunku wynosi od 4 do proc. - mówią organizatorzy w rozmowie z WP Kuchnia.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wybrane dla Ciebie
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód
Chipsy, a może prażynki. Która przekąska jest zdrowsza?
Chipsy, a może prażynki. Która przekąska jest zdrowsza?
Imbir jednak nie dla każdego. Oto kto powinien omijać go szerokim łukiem
Imbir jednak nie dla każdego. Oto kto powinien omijać go szerokim łukiem
Piję czasami zamiast kawy czy herbaty. Jest świetny na trawienie i doskonale pobudza
Piję czasami zamiast kawy czy herbaty. Jest świetny na trawienie i doskonale pobudza
W grudniu jemy na kilogramy. Mało kto zastanawia się, jak wpływają na organizm
W grudniu jemy na kilogramy. Mało kto zastanawia się, jak wpływają na organizm
Są pyszne i regulują poziom "złego" cholesterolu. Do tego wspierają tarczycę
Są pyszne i regulują poziom "złego" cholesterolu. Do tego wspierają tarczycę
O niebo lepsze niż owsiane, a my omijamy je w sklepie. Mają o wiele więcej błonnika
O niebo lepsze niż owsiane, a my omijamy je w sklepie. Mają o wiele więcej błonnika
Dla seniorów powinno być obowiązkowe. Przynosi ulgę jelitom, a stawy tak nie strzelają
Dla seniorów powinno być obowiązkowe. Przynosi ulgę jelitom, a stawy tak nie strzelają
Ratuje stłuszczoną wątrobę, a kupisz w każdym warzywniaku. Jedz, a pozbędziesz się wzdęć
Ratuje stłuszczoną wątrobę, a kupisz w każdym warzywniaku. Jedz, a pozbędziesz się wzdęć
Przez lata traktowaliśmy ją jak odpad. Wspiera wątrobę, pracę jelit i chroni serce
Przez lata traktowaliśmy ją jak odpad. Wspiera wątrobę, pracę jelit i chroni serce