Łazanki z kapustą
Łazanki z kapustą to jedno z obowiązkowych dań na wigilijnym stole. Jak je przygotować? Nie ma nic prostszego! łapcie sprawdzony przepis od naszej użytkowniczki.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Kapustę ugotować i odcedzić. Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na maśle na złoty kolor. Kapustę wymieszać z cebulą, doprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem około 20 min. Pod koniec doprawić kminkiem. Z mąki, jajek i niewielkiej ilości wody zagnieść dość twarde ciasto. Cienko rozwałkować, pokroić w romby lub kwadraty. Łazanki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, polać masłem. Łazanki wymieszać z kapustą. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać ok. 15 minut.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl