Trwa ładowanie...
dyzhtg3
07-08-2008 19:46

Łazanki z kapustą

Przepis

Łazanki z kapustą to jedno z obowiązkowych dań na wigilijnym stole. Jak je przygotować? Nie ma nic prostszego! łapcie sprawdzony przepis od naszej użytkowniczki.

dyzhtg3
4.2
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Shutterstock
Źródło: Shutterstock
Składniki
  • 1 szkl. mąki
  • 3 jajka
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 2 cebule
  • 3 łyżki masła
  • pół łyżeczki kminku
  • pieprz
  • sól
Przepis

Kapustę ugotować i odcedzić. Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na maśle na złoty kolor. Kapustę wymieszać z cebulą, doprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem około 20 min. Pod koniec doprawić kminkiem. Z mąki, jajek i niewielkiej ilości wody zagnieść dość twarde ciasto. Cienko rozwałkować, pokroić w romby lub kwadraty. Łazanki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, polać masłem. Łazanki wymieszać z kapustą. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać ok. 15 minut.

Przepis dodał użytkownik kruszka

Łazanki z kapustą
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dyzhtg3
dyzhtg3
dyzhtg3
dyzhtg3
Więcej tematów
dyzhtg3