Łazanki
Łazanki to makron w kształcie kwadratów. zamiast kupować gotowce, możemy bez trudu przygotować łazanki w domu. Świetnie smakują zarówno na słodko np. z makiem i bakaliami, jak również w wersji wytrawnej z kapustą i grzybami.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Mąkę, jajko mieszać, dodając odrobinę wody i szczyptę soli do smaku. Jak ciasto zgęstnieje, wyjąć na stolnicę i wyrabiać, aż będzie jednolita masa. Rozwałkować bardzo cienko ciasto i pokroić w kostkę o wymiarach ok. 1x1 cm. Gotować w osolonej wodzie jak makaron.
Przepis dodał użytkownik meg_f
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze