Trwa ładowanie...

Kupisz go za niewielkie pieniądze. Parowar dla fanów kuchni beztłuszczowej

Lekkie i zdrowe – takie są posiłki przygotowywane w parowarze. Niepozorne urządzenie to idealny sposób na to, by zapewnić sobie pyszny smak potraw bez dodatku zbędnego tłuszczu. Z jego pomocą przygotujesz pełne witamin posiłki, które mogą pomóc ci zrzucić kilka kilogramów.

Share

W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.

Na parze przygotujesz mnóstwo smacznych potrawNa parze przygotujesz mnóstwo smacznych potrawŹródło: Shutterstock
dcgg2ka

Te urządzenia wciąż cieszą się zasłużoną popularnością. Nic w tym dziwnego, w przeciwieństwie do pierwszych dostępnych na rynku modeli są lekkie, proste w użytkowaniu i łatwe w czyszczeniu. Precyzyjny timer pozwala na jeszcze dokładniejsze kontrolowanie tego, jak przebiega proces gotowania, a dodatkowo ułatwi wybieranie odpowiedniego trybu pracy.

Mnóstwo aromatycznych potraw

Możliwości parowarów są bardzo duże, a samo urządzenie w szczególności docenią osoby, które szukają sposobu na przygotowywanie potraw bez smażenia i bez tłuszczu. Bez względu na to, czy dbasz o linię, czy może po prostu chcesz przykładać większą wagę do tego, co ląduje na twoim talerzu, parowar jest doskonałym rozwiązaniem, które pozwoli ci cieszyć się ulubionymi potrawami bez wyrzeczeń. W sieci znajdziesz mnóstwo przepisów, które stanowią doskonałą inspirację na obiad dla całej rodziny,

Kilka odrębnych koszyczków pozwoli przygotować cały obiad za jednym zamachem. Najniżej należy umieścić produkty, które wymagają najdłuższej obróbki termicznej. Para ma tam najwyższą temperaturę i z łatwością będzie w stanie odpowiednio podgrzać delikatne produkty. W ten sposób ugotujemy zarówno delikatne ryby, jak i smaczne klopsiki, których przygotowanie zwykle trwa o wiele dłużej, a jednocześnie nieco wyżej możemy podgrzać ziemniaki lub warzywa. Ugotowanie obiadu może zając zaledwie dwadzieścia minut.

Zapomnisz o patelni

Warzywa przygotowywane w parowarze tracą zdecydowanie mniej substancji odżywczych i naturalnych składników niż przy innej obróbce cieplnej. Gotując warzywa we wrzątku, wiele witamin zostaje w wodzie i ląduje w zlewie. Podczas smażenia na patelni używamy mnóstwo tłuszczu, a ciągłe mieszanie znacznie zmienia konsystencję potraw. Gotowanie na parze jest najlepszym i najprostszym sposobem na pełnowartościowy i smaczny posiłek. Parowar powinien więc stanąć w domu każdej osoby, która myśli o zachowaniu szczupłej sylwetki, bądź chce zrzucić kilka nadprogramowych kilogramów.

Na co zwrócić uwagę podczas zakupu

Większość modeli wyposażono w panel bądź programator pozwalający dopasować czas pracy urządzenia do określonego rodzaju potrawy. Część modeli pokazuje również, jak dużo wody pozostało w podstawce i wyposażono je w otwór do jej dolewania. Pamiętaj, że przed zakupem warto zwrócić uwagę również na ilość dostępnych koszyczków oraz moc urządzenia. Im będzie większa, tym wydajniej sprzęt podgrzeje wodę, a proces gotowania będzie szybszy.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
icon info

W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.

dcgg2ka

Podziel się opinią

Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dcgg2ka
dcgg2ka
Więcej tematów