Kotlety rybne z łososia
Kotlety rybne to smaczny pomysł, by przemycić rybę do diety niejadków. Kotleciki są pulchne i soczyste. Świetnie smakują z frytkami i surówką z kiszonej kapusty.
Składniki
Przepis
Cebule i czosnek posiekaj. Podsmaż na tłuszczu do momentu, gdy nabiorą rumianego koloru.
Przepis
Oczyść łososia ze skóry i ości. Zmiel w maszynce. Koperek posiekaj. Mielone mięso dopraw sokiem z cytryny, podsmażoną cebulką z czosnkiem, solą i pieprzem. Dodaj posiekany koperek i ostrą paprykę.
Przepis
Dodaj jajka i wyrób masę. Jeśli uznasz, że jest zbyt rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej. Formuj kotlety. Panieruj kotlety w bułce tartej i smaż z obu stron po 6 minut.
Przepis
Gotowe podawaj ze świeżym koperkiem i jasnym sosem np. pieczarkowym lub szparagowym.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl