Trwa ładowanie...
d12gxrw
d12gxrw

Kotleciki z dorsza

Przepis

Delikatne kotleciki rybne, bardzo apetyczne i smaczne. Pasują do surówki z kiszonej kapusty lub kapusty pekińskiej. Można podawać z ryżem, ziemniakami bądź frytkami. Przepis pochodzi z bloga "Gotuj ze mną".

3.0
(4 głosy)
Oceń:
d12gxrw
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Rodzaj diety:
Siekane kotleciki z dorsza
Gotuj ze mną
Siekane kotleciki z dorsza
Składniki
  • 500 g filetów z dorsza świeżych bądź mrożonych
  • 2 kromki białego chleba namoczonego
  • siekana zielona pietruszka, łyżka
  • cebula dymka ze szczypiorkiem siekana
  • jajko
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
Przepis

Filety z dorsza rozmrozić (jeżeli kupiliśmy mrożone) i rozdrobnić widelcem. Chleb odcisnąć, a następnie dołożyć do ryby. Dodać jajko, pietruszkę, cebulę. Doprawić solą i pieprzem według uznania. Wyrobić masę, następnie zmoczoną ręką w wodzie formować okrągłe kotlety. Lekko spłaszczyć na desce.

Rozgrzać olej na patelni, wkładać kotleciki i smażyć na złoty kolor. Usmażoną rybę odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d12gxrw
Kotleciki z dorsza
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
1
Share
d12gxrw
d12gxrw

d12gxrw
d12gxrw
d12gxrw