ycipk-41a6v9
ycipk-41a6v9

Kotleciki z dorsza

Przepis

Delikatne kotleciki rybne, bardzo apetyczne i smaczne. Pasują do surówki z kiszonej kapusty lub kapusty pekińskiej. Można podawać z ryżem, ziemniakami bądź frytkami. Przepis pochodzi z bloga "Gotuj ze mną".

Trwa ładowanie...
ycipk-41a6v9
Siekane kotleciki z dorsza Gotuj ze mną
Podziel się
Składniki
  • 500 g filetów z dorsza świeżych bądź mrożonych
  • 2 kromki białego chleba namoczonego
  • siekana zielona pietruszka, łyżka
  • cebula dymka ze szczypiorkiem siekana
  • jajko
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
Przepis

Filety z dorsza rozmrozić (jeżeli kupiliśmy mrożone) i rozdrobnić widelcem. Chleb odcisnąć, a następnie dołożyć do ryby. Dodać jajko, pietruszkę, cebulę. Doprawić solą i pieprzem według uznania. Wyrobić masę, następnie zmoczoną ręką w wodzie formować okrągłe kotlety. Lekko spłaszczyć na desce.

Rozgrzać olej na patelni, wkładać kotleciki i smażyć na złoty kolor. Usmażoną rybę odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z ulubionymi dodatkami.

ycipk-41a6v9

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-41a6v9
ycipk-41a6v9
ycipk-41a6v9