Trwa ładowanie...
d3dzx3w
d3dzx3w

Kompot z suszu

Przepis

Nie wszyscy za nim przepadają, ja go jednak uwielbiam i gotuję nie tylko od święta. Kompot z suszu ma przepiękny słoneczny kolor, pachnie cynamonem i goździkami.

3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Okazja:
Kompot z suszu
123RF
Składniki
  • suszone owoce (jabłka, gruszki, morele, rodzynki)
  • wędzone śliwki
  • cukier do smaku (opcjonalnie)
  • goździki
  • woda
Przepis

Wypłukane pod bieżącą wodą owoce wrzucamy do garnka, zalewamy zimną wodą (kilka centymetrów powyżej owoców) i odstawiamy. Po co najmniej 2 godzinach całość zagotowujemy i gotujemy około 20 min. Jeśli owoce wchłonęły zbyt dużo wody, możemy ją uzupełnić. Podobnie, jeśli kompot jest za słodki, możemy dolać wody. Jeśli, natomiast, jest zbyt mało słodki dodajemy trochę cukru - wszystko według gustu.

Przepis dodał użytkownik iza.kubica

Kompot z suszu
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3dzx3w

Podziel się opinią

Share
d3dzx3w
d3dzx3w
d3dzx3w
d3dzx3w
Więcej tematów
d3dzx3w