Kiszone ogórki na ostro
To przepis, który stał się hitem mojego profilu na Instagramie. Po jego przygotowaniu dostałam setki wiadomości z zachwytem nad ogórkami. Świetne jako dodatek do kanapek i obiadów. Orientalna nuta w połączeniu z ogórkami – to jest coś!
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Przetwory
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
*Składniki na mniej więcej 2 słoiki po 900 mililitrów: *
Przepis
- Ogórki pokrój wzdłuż w ćwiartki.
- Czosnek i imbir zetrzyj na tarce na małych oczkach.
- Ogórki wymieszaj z czosnkiem, imbirem, pastą chili, sosem sojowym i octem.
- Wstaw do słoika i zjedz natychmiast albo w ciągu kilku dni. Przechowuj w lodówce.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl