Keks Wandzi
Keks to jedno z prostszych ciast, jednak nawet w trakcie jego przygotowania, może zdarzyć nam się wpadka - bakalie opadną na spód. jest jednak na to prosty sposób. Wystarczy wcześniej obsypać je lekko mąką.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać ubitą pianę z białek, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i makiem. Na koniec oprószone mąką bakalie. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni C.
Uwagi: Nie dodajemy żadnego tłuszczu do ciasta.
Przepis dodał użytkownik Tysia
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze