Keks Wandzi
Keks to jedno z prostszych ciast, jednak nawet w trakcie jego przygotowania, może zdarzyć nam się wpadka - bakalie opadną na spód. jest jednak na to prosty sposób. Wystarczy wcześniej obsypać je lekko mąką.
- Czas przygotowania: 90-120 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać ubitą pianę z białek, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i makiem. Na koniec oprószone mąką bakalie. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni C.
Przepis
Uwagi: Nie dodajemy żadnego tłuszczu do ciasta.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl