Kasjopeja. Omlet dla promiennej cery
Zdrowo wyglądająca skóra musi być dobrze odżywiona. Od zewnątrz, ale i od wewnątrz. Kremy i maseczki, nawet te najdroższe, same nie wystarczą. Zobacz przepis, który zapewni ci gladką i promienną cerę.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 1 |
Rodzaj diety: |
Jajka roztrzepać w miseczce. Paprykę i cebulę pokroić na cienkie plastry. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić pokrojone warzywa, cukier oraz wędzoną paprykę; podsmażać, aż cebula i papryka się zrumienią. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, liście szpinaku i jarmuż oraz łyżkę wody; smażyć przez 2–3 minuty, mieszając co chwilę, aż liście zmiękną. Po tym czasie wlać przygotowane wcześniej jajka. Patelnię przykryć i smażyć wszystko na małym ogniu. Gdy masa będzie częściowo ścięta, na wierzch dorzucić pokruszony ser feta i przykryć jeszcze na 1–2 minuty. Tak przygotowany omlet przełożyć na talerz, posypać parmezanem i podawać.
Więcej przepisów znajdziesz w książce Agaty Ziemnickiej i Julien Sosso "Zdrowa i promienna skóra. 60 potraw dla pięknej cery"
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze