Karp w czerwonym winie
Karpia można przygotować na wiele sposobów – smaczny jest smażony, pieczony, serwowany w marynacie, na słodko. Wypróbujcie nasz przepis na karpia pieczonego w czerwonym winie z owocami.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Okazja: Wigilia
 - Kategoria przepisów: Dania rybne
 - Sposób przygotowania: Pieczenie
 - Główne składniki :
 
Składniki
Przepis
- Karpia pokroić w dzwonka, posolić i odstawić na 2 godziny, oprószyć mąką i smażyć na maśle.
 - Usmażone dzwonka włożyć do brytfanki, dodać pokrojony w plasterki banan, cząstki mandarynki i rodzynki.
 - Wszystko zalać winem i włożyć do piekarnika (ok. 1 godziny w temp. 200 st. C).
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl