Karp pieczony z warzywami
Nie lubisz smażonej ryby? A może chcesz nieco odchudzić nieco wigilijne? Mamy dla ciebie doskonalą propozycję na świątecznego karpia. Tak przygotowana ryba jest soczysta, miękka, a przede wszystkim - znacznie zdrowsza. zamiast smażyć karpia w panierce, upiecz go z dodatkiem ulubionych warzyw.
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Rybę oczyścić i umyć, skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć, włożyć do naczynia wysmarować masłem, obłożyć cebulą dość drobno posiekaną oraz pieczarkami pokrojonymi w plastry, wyłożyć ziemniakami, posolić ziemniaki. Piec około 45 min w temperaturze 200 st. C.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl