Trwa ładowanie...
dgvwh8w
23-03-2013 16:49

Karkówka z piekarnika

Przepis

Karkówka pieczona to pomysł na smaczny obiad. Przygotowanie dania nie jest skomplikowane. Karczek wyjdzie pyszny i soczysty.

dgvwh8w
2.3
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
123
Źródło: 123
Składniki
  • 1 kg. karkówka bez kości
  • 5 ząbków czosnku
  • 2-3 łyżki oliwy
  • przyprawa do mięsa wieprzowego (wg.uznania)
  • przyprawa do karkówki (wg.uznania)
  • papryka w proszku czerwona
  • sól
  • pieprz
  • nici do związania
Przepis

Karkówkę umyłam, osuszyłam ręcznikiem papierowym. Obrałam czosnek pokroiłam go w słupki. W mięsku porobiłam dziurki nożem i w te otwory powkładałam czosnek. Potem w miseczce zrobiłam z oliwy i przypraw taką papkę. Następnie tą papkę wtarłam porządnie w karkówkę,związałam nićmi, zawinęłam w złotko i wstawiłam do lodówki na 2 dni. Po tym czasie ja wyjęłam przełożyłam do naczynia żaroodpornego (na spód dałam 1 łyżkę oleju,rozsmarowałam). Rozgrzałam piekarnik do 180 st. C i piekłam karkówkę na środkowej półce bez przykrycia 1 godzinę, od czasu do czasu przekręcając ją. Po godzinie włączyłam termoobieg i podpiekałam ją jeszcze 15 minut.

Przepis dodał użytkownik evita0007

Karkówka z piekarnika
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dgvwh8w
dgvwh8w
dgvwh8w
dgvwh8w
Więcej tematów
dgvwh8w