Trwa ładowanie...
d26pu0d
26-05-2022 09:56

Słodko-kwaśna surówka z kapusty pekińskiej

Przepis

Szybka surówka z kapusty pekińskiej. Świetnie pasuje do azjatyckich potraw, grillowanego mięsa, a nawet tradycyjnych kotletów schabowych. Surówka jest przepyszna, chrupiąca i łatwa do przygotowania. Przekonajcie się sami.

d26pu0d
1.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: "Olesia Berlezova alesa@meta.ua"
Składniki

Na sos:

  • 2 łyżki octu
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki soli
Przepis
  • Kapustę pokroić w cienkie paseczki. Paprykę oczyścić z pestek i pokroić w cienkie paski. Wymieszać kapustę, paprykę i pieprz.
  • Połączyć składniki sosu, polać warzywa. Rozgrzać olej sezamowy i polać nim kapustę.
  • Dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 20 minut. Podawać do dań głównych.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Słodko-kwaśna surówka z kapusty pekińskiej
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d26pu0d
d26pu0d
d26pu0d
d26pu0d
Więcej tematów
d26pu0d