Słodko-kwaśna surówka z kapusty pekińskiej
Szybka surówka z kapusty pekińskiej. Świetnie pasuje do azjatyckich potraw, grillowanego mięsa, a nawet tradycyjnych kotletów schabowych. Surówka jest przepyszna, chrupiąca i łatwa do przygotowania. Przekonajcie się sami.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- 1 kapusta pekińska - nie duża
- 1/2 czerwonej papryki
- pieprz
Na sos:
- 2 łyżki octu
- 4 łyżki cukru
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki soli
- Kapustę pokroić w cienkie paseczki. Paprykę oczyścić z pestek i pokroić w cienkie paski. Wymieszać kapustę, paprykę i pieprz.
- Połączyć składniki sosu, polać warzywa. Rozgrzać olej sezamowy i polać nim kapustę.
- Dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 20 minut. Podawać do dań głównych.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze