Jajko po turecku. Smakują lepiej niż zwykła jajecznica
Na śniadanie najchętniej przygotowujemy jajecznicę. Jednak jeszcze lepszym pomysłem jest przyrządzenie jajek po turecku. Jeśli jeszcze ich nie próbowaliście, koniecznie przetestujcie ten przepis.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Zmieszaj jogurt z drobno posiekanym ząbkiem czosnku i solą. Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż jajka sadzone. W niedużym rondelku podgrzej 2 łyżki oliwy.
- Dodaj miętę, paprykę, chili i pieprz, wymieszaj. Na talerzach ułóż warstwę jogurtu, na niej połóż jajko sadzone i polej całość aromatyczną oliwą.
- Dla bardziej wtajemniczonych w gotowaniu jajek: to danie jest jeszcze pyszniejsze z jajkami w koszulkach.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl