Jabłka w cieście piwnym. Przepyszny podwieczorek na słodko
Jabłka w cieście piwnym to fantastyczna przekąska, którą przygotujecie w kilka chwil. Jabłkowe krążki w delikatnym, miękkim cieście skradną serce każdego łasucha.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Dla dzieci
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Jajka rozbić, oddzielić białka od żółtek.
- Mąkę zmiksować z olejem, solą, żółtkami, stopniowo dolewając piwo. Białka mocno ubić i tuż przed
- smażeniem połączyć z ciastem.
- Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, miąższ pokroić w plastry grubości 5 mm. Jabłko zanurzać w cieście i kłaść na gorący tłuszcz. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
- Podawać gorące, posypane cukrem pudrem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl