Ekspresowa fasolka po bretońsku
Chcesz poznać najlepszy przepis na fasolkę po bretońsku i dowiedzieć się, jak ją przygotować i doprawić, by była wyśmienita? Zapraszamy do lektury. Przepis poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Fasolę odcedzić, wypłukać i zalać wodą około 2 cm ponad poziomem fasolki, zagotować, dodać ziele angielskie, liść laurowy i podsmażoną kiełbasę. Następnie dodać koncentrat pomidorowy do smaku (w zależności, kto jak lubi), doprawić solą, pieprzem, czosnkiem, cukrem i majerankiem.
- Wyjąć kilka łyżek fasolki na talerzyk i rozgnieść widelcem dodać do reszty (w ten sposób można zagęścić fasolkę, nie używając mąki).
Zobacz też przepis na sałatkę gyros
src="https://d.wpimg.pl/48002593-294060670/salatka.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze