Ekspresowa fasolka po bretońsku
Chcesz poznać najlepszy przepis na fasolkę po bretońsku i dowiedzieć się, jak ją przygotować i doprawić, by była wyśmienita? Zapraszamy do lektury. Przepis poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".
Paulina Michalak
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Fasolę odcedzić, wypłukać i zalać wodą około 2 cm ponad poziomem fasolki, zagotować, dodać ziele angielskie, liść laurowy i podsmażoną kiełbasę. Następnie dodać koncentrat pomidorowy do smaku (w zależności, kto jak lubi), doprawić solą, pieprzem, czosnkiem, cukrem i majerankiem.
- Wyjąć kilka łyżek fasolki na talerzyk i rozgnieść widelcem dodać do reszty (w ten sposób można zagęścić fasolkę, nie używając mąki).
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl