Trwa ładowanie...
dcovo7l
30-06-2022 09:20

Ekspresowa fasolka po bretońsku

Przepis

Chcesz poznać najlepszy przepis na fasolkę po bretońsku i dowiedzieć się, jak ją przygotować i doprawić, by była wyśmienita? Zapraszamy do lektury. Przepis poleca Paulina, autorka bloga "zGotowana Paula".

dcovo7l
1.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

zGotowana Paula
Źródło: zGotowana Paula
Składniki
  • 2 puszki fasolki w wodzie
  • 5 kulek ziela angielskiego
  • 3-4 liście laurowe
  • 2 długie albo 3-4 krótkie pętka kiełbasy
  • majeranek
  • koncentrat pomidorowy do smaku
  • sól, pieprz, cukier, czosnek granulowany
  • olej do smażenia
Przepis
  • Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Fasolę odcedzić, wypłukać i zalać wodą około 2 cm ponad poziomem fasolki, zagotować, dodać ziele angielskie, liść laurowy i podsmażoną kiełbasę. Następnie dodać koncentrat pomidorowy do smaku (w zależności, kto jak lubi), doprawić solą, pieprzem, czosnkiem, cukrem i majerankiem.
  • Wyjąć kilka łyżek fasolki na talerzyk i rozgnieść widelcem dodać do reszty (w ten sposób można zagęścić fasolkę, nie używając mąki).

Zobacz też przepis na sałatkę gyros

Ekspresowa fasolka po bretońsku
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
dcovo7l

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dcovo7l
dcovo7l
dcovo7l
dcovo7l
Więcej tematów
dcovo7l