Ewa Wachowicz, Pascal Brodnicki i Joseph Seelesto oraz smaki z całego świata na Warsaw Food Expo

To będzie najsmaczniejsze wydarzenie tego lata w stolicy. Tysiące polskich i zagranicznych produktów żywnościowych - świeżych i przetworzonych, dania kuchni narodowych, a także spotkania z gorącymi nazwiskami polskiej (i nie tylko) kuchni, pokazy oraz warsztaty kulinarne, Piknik Zbożowy, widowiskowe rywalizacje kelnerów, a także wielkie grillowanie - to wszystko już w dniach 1-3 czerwca podczas Międzynarodowych Targów Żywności Warsaw Food Expo, towarzyszących spotkaniu Ministrów Rolnictwa Grupy Wyszehradzkiej w Ptak Warsaw Expo, w warszawskim Nadarzynie.

Obraz
Źródło zdjęć: © WP.PL

W Polsce trwa prawdziwa moda na gotowanie. Każda duża stacja telewizyjna posiada własny program o kuchennych rywalizacjach, książki ich uczestników osiągają status bestsellerów, a Polacy zakochali się w dobrej kuchni. Gdzie więc szukać kulinarnych inspiracji, jak nie na targach żywności? Organizatorzy przygotowali 10, pełnych smaków, stref branżowych: Mięsa i Ryb, Owoców i Warzyw, Mleka, Piekarsko-Cukiernicza, Alkoholi, Biożywności, Miodu, Koncentratów Spożywczych, Polskiej Żywności Regionalnej i Europejskiej Żywności Regionalnej.

Dla konsumentów szczególnie smacznie zapowiadają się te dwie ostatnie, aczkolwiek degustacje żywności oraz napojów czekać będą na odwiedzających także w innych miejscach. Na duże zainteresowanie może liczyć również Strefa Biożywności. W końcu branża żywności certyfikowanej jest obecnie najdynamiczniej rozwijającym się sektorem polskiego rynku spożywczego, a Polacy, wzorem innych narodów, coraz częściej sięgają po żywność spod znaku eco.

Ponadto, w specjalnych strefach: Edukacyjnej, Grillowania, Restauracji Narodowych, Pokazów Kulinarnych, na odwiedzających czekają atrakcje: m.in: wspólne grillowanie z najlepszymi specjalistami w tej dziedzinie, spotkania z mistrzami kuchni - Ewą Wachowicz, Pascalem Brodnickim i Josephem Seeletso, świetne pokazy kulinarne, przygotowywane przez kucharzy z Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni, pokazy cukiernicze Igi Sarzyńskiej, Piknik Zbożowy, warsztaty cydrowe oraz specjalne seminaria przygotowane przez Magazyn Wino.

Swoje atrakcje szykuje także Akademia Kelnerska Grzegorza Górnika: VI Mistrzostwa Polski Hydrosommelierów - ,"Sommelier Roku 2017", X Mistrzostwa Polski Kelnerów - Junior Waiter 2017 "Serwis synchroniczny", Dorato - Mistrzostwa kelnerów w otwieraniu wina musującego byle czym i Szampaniada Akademii Kelnerskiej Dorato 2017. Ciekawie zapowiada się również Strefa Restauracji Narodowych, gdzie zaprezentują się lokale gastronomiczne oferujące dania z różnych stron świata.
Niezmotoryzowanych na targi zawiozą bezpłatne autobusy z centrum Warszawy. Szczegóły imprezy, w tym harmonogram wydarzeń, znaleźć można na: warsawfoodexpo.pl i na FB.

Artykuł sponsorowany
Źródło artykułu: Artykuł sponsorowany
Wybrane dla Ciebie
Rzadko gości w naszej kuchnni. Chroni serce i poprawia pamięć, dlatego jest idealny dla seniorów
Rzadko gości w naszej kuchnni. Chroni serce i poprawia pamięć, dlatego jest idealny dla seniorów
Mięso delikatne jak żadne inne. Ma mało tłuszczu, za to pełno białka i żelaza
Mięso delikatne jak żadne inne. Ma mało tłuszczu, za to pełno białka i żelaza
Wypij rano przed śniadaniem. Pomoże obniżyć cukier
Wypij rano przed śniadaniem. Pomoże obniżyć cukier
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Wiele osób zawija w ciasto i piecze, nie myśląc o konsekwencjach. Tak wpływa na organizm
Wiele osób zawija w ciasto i piecze, nie myśląc o konsekwencjach. Tak wpływa na organizm
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥