Ekspresowe risotto pieczarkowe
Risotto to szybkie i bardzo smaczne danie na obiad lub kolację. Przygotowanie go jest bardzo proste.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia włoska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Ryż ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Pieczarki obrać, umyć i pokroić.
- Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Dodać pieczarki i dusić, dolewając trochę bulionu.
- Pomidory zanurzyć w wrzątku, zdjąć skórkę i pokroić w drobną kostkę. Boczek również pokroić w kostkę i podsmażyć, by tłuszcz się wytopił.
- Pomidory i boczek wymieszać, wlać pozostały bulion i zagotować.
- Gorący ryż wymieszać z pieczarkami i pomidorami, posypać natką pietruszką.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl