Dorsz duszony z pieczarkami
Dorsz duszony z pieczarkami i porem świetnie sprawdzi się na obiad. Tak przygotowana ryba jest soczysta i delikatna. Świetnie smakuje z ryżem lub ziemniaczanym puree. Przekonajcie się sami.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Dania rybne
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Filety z dorsza natrzeć solą i pieprzem. Do garnka wlać wodę, zagotować, dodać sok z cytryny. Dodać rybę.
- Pory umyć, odrzucić zielone części. Części białe pokroić w cienkie plasterki.
- Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w paseczki. Dodać wraz z porami do ryby.
- Dusić pod przykryciem na bardzo małym ogniu 0k. 15 min. W połowie duszenia dodać zioła.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl