Dorsz duszony z pieczarkami
Dorsz duszony z pieczarkami i porem świetnie sprawdzi się na obiad. Tak przygotowana ryba jest soczysta i delikatna. Świetnie smakuje z ryżem lub ziemniaczanym puree. Przekonajcie się sami.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Kategoria przepisów: Dania rybne
 - Sposób przygotowania: Duszenie
 - Główne składniki :
 
Składniki
Przepis
- Filety z dorsza natrzeć solą i pieprzem. Do garnka wlać wodę, zagotować, dodać sok z cytryny. Dodać rybę.
 - Pory umyć, odrzucić zielone części. Części białe pokroić w cienkie plasterki.
 - Pieczarki oczyścić, umyć i pokroić w paseczki. Dodać wraz z porami do ryby.
 - Dusić pod przykryciem na bardzo małym ogniu 0k. 15 min. W połowie duszenia dodać zioła.
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl