Domowe chipsy z jarmużu. Chrup je bez wyrzutów sumienia
Nie tylko dla wegetarian. Chipsy z jarmużu są wspaniałą alternatywą dla tych tłustych ziemniaczanych. Możecie doprawiać je na tysiąc sposobów. Chrupcie je wieczorami bez wyrzutów sumienia.
Dominika Czerniszewska
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- 1 opak. jarmużu
- oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki
- ew. sól
Przepis
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jarmuż dokładnie umyć i osuszyć. Jeżeli kupiliście w całości, to należy podzielić go na kawałki. Umieścić liście w misce, doprawić, polać oliwą i dokładnie wymieszać.
Przepis
Następnie wyłożyć jarmuż na blaszkę wyściełaną papierem do pieczenia. Wstawić na górną półkę piekarnika i piec przez 10 minut. Listki staną się ciemnozielone. Należy uważać, żeby się nie spaliły.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl