Trwa ładowanie...
d4bp3sq
Dominika Czerniszewska

Domowe chipsy z jarmużu. Chrup je bez wyrzutów sumienia

Przepis

Nie tylko dla wegetarian. Chipsy z jarmużu są wspaniałą alternatywą dla tych tłustych ziemniaczanych. Możecie doprawiać je na tysiąc sposobów. Chrupcie je wieczorami bez wyrzutów sumienia.

d4bp3sq
4.7
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 1 opak. jarmużu
  • oliwa z oliwek
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki
  • ew. sól
Przepis

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jarmuż dokładnie umyć i osuszyć. Jeżeli kupiliście w całości, to należy podzielić go na kawałki. Umieścić liście w misce, doprawić, polać oliwą i dokładnie wymieszać.

Następnie wyłożyć jarmuż na blaszkę wyściełaną papierem do pieczenia. Wstawić na górną półkę piekarnika i piec przez 10 minut. Listki staną się ciemnozielone. Należy uważać, żeby się nie spaliły.

Domowe chipsy z jarmużu. Chrup je bez wyrzutów sumienia
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

10
1
Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4bp3sq
d4bp3sq
d4bp3sq
d4bp3sq
Więcej tematów
d4bp3sq