Trwa ładowanie...
d3ukpsb

Dip tzatziki. Aromatyczny sos do grillowanych mięs

Przepis

Tzatziki to tradycyjny grecki dip, który przygotowuje się na bazie gęstego jogurtu z dodatkiem czosnku i ogórka. Dip świetnie pasuje do grillowanych mięs i warzyw. Przepis jest banalnie prosty.

d3ukpsb
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 3–4 cm zielonego ogórka
  • 50 g jogurtu naturalnego gęstego lub twarożku kanapkowego (3-5 proc. tłuszczu)
  • mały ząbek czosnku
  • łyżka posiekanego koperku
  • łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego
  • sól i pieprz
Przepis
  • Ogórka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Odlej nadmiar soku.
  • Wymieszaj ogórka z jogurtem, koperkiem i olejem.
  • Dodaj obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • Wymieszaj i dopraw do smaku.

Przepis pochodzi z książki Agaty Lewandowskiej "Schudnij bez diety"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Dip tzatziki. Aromatyczny sos do grillowanych mięs
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
Share
d3ukpsb
d3ukpsb
d3ukpsb
d3ukpsb
d3ukpsb
Więcej tematów
d3ukpsb