Trwa ładowanie...
d1t45yg

Ciasto francuskie z malinami

Przepis
d1t45yg
3.3
(36 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
Zdjęcie
Składniki
  • 200 g malin
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 łyżki cukru trzcinowego + trochę do posypania
  • 1 jajko
Przepis

Maliny zagnieść z cukrem. Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na 20 kwadratów. Na każdy nałożyć maliny, następnie zrobić dwa nacięcia nożem na drugim kwadracie, przykryć i skleić ciastko za pomocą widelca lub palców delikatne oprószonych mąką. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni C.

Za pomocą pędzla kuchennego posmarować ciasto francuskie rozbełtanym jajkiem. Posypać cukrem. Piec 15 minut w 200 stopniach C, aż ładnie się zarumienią.

Ciasto francuskie z malinami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

8
3
Share
d1t45yg
d1t45yg
d1t45yg
d1t45yg
d1t45yg
Więcej tematów
d1t45yg