Ciasto francuskie z malinami
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
- 200 g malin
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 4 łyżki cukru trzcinowego + trochę do posypania
- 1 jajko
Maliny zagnieść z cukrem. Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na 20 kwadratów. Na każdy nałożyć maliny, następnie zrobić dwa nacięcia nożem na drugim kwadracie, przykryć i skleić ciastko za pomocą widelca lub palców delikatne oprószonych mąką. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni C.
Za pomocą pędzla kuchennego posmarować ciasto francuskie rozbełtanym jajkiem. Posypać cukrem. Piec 15 minut w 200 stopniach C, aż ładnie się zarumienią.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze