Ciasteczka cynamonowe
Wycinanie ciasteczek czy pierniczków to świetna zabawa dla całej rodziny. Te cynamonowe ciasteczka są idealna na jesienny wieczór z książką i kubkiem gorącej czekolady. Tylko trzeba się spieszyć - znikają w mgnieniu oka.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Okazja: |
Polewa:
- 15 łyżek cukru pudru
- 1 łyżka gorącej wody
- 1 łyżka soku z cytryny lub pomarańczy
- barwniki naturalne (opcjonalnie)
- Do miski przesiać mąkę, dodać mąkę orzechową, cukier i cukier puder. Wlać białka, wymieszać i zagnieść ciasto.
- Rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką, wyciąć ciasteczka, przełożyć na blachę wyłożoną papierem.
- Piec 15 minut w 160 stopniach C.
- Przygotować lukier mieszając składniki, a następnie udekorować przestudzone ciasteczka.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze