Ciasteczka cynamonowe
Wycinanie ciasteczek czy pierniczków to świetna zabawa dla całej rodziny. Te cynamonowe ciasteczka są idealna na jesienny wieczór z książką i kubkiem gorącej czekolady. Tylko trzeba się spieszyć - znikają w mgnieniu oka.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Polewa:
- 15 łyżek cukru pudru
- 1 łyżka gorącej wody
- 1 łyżka soku z cytryny lub pomarańczy
- barwniki naturalne (opcjonalnie)
Przepis
- Do miski przesiać mąkę, dodać mąkę orzechową, cukier i cukier puder. Wlać białka, wymieszać i zagnieść ciasto.
- Rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką, wyciąć ciasteczka, przełożyć na blachę wyłożoną papierem.
- Piec 15 minut w 160 stopniach C.
- Przygotować lukier mieszając składniki, a następnie udekorować przestudzone ciasteczka.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl