Chrupiąca zapiekanka
- pieczarki, 30 dkg
- olej, 2 łyżki
- papryka czerwona, zielona i żółta
- jaja, 8 sztuk
- koncentrat pomidorowy, 1 łyżka
- pomidory, 2 sztuki
- Ziarenka Smaku WINIARY
- czosnek, 2 ząbki
- majeranek
- sól i pieprz
Na oleju i małym ogniu podsamażyć plasterki cebuli i rozgnieciony czosnek. Dodać pokrojoną w paski paprykę i smażyć ją do miękkości. Dodać pokrojone pieczarki i pomidory oraz koncentrat. Doprawić Ziarenkami Smaku, odrobiną majeranku i pieprzu. Dusić razem ok. 3 min. Całość podzielić na cztery porcje i przełożyć do dużego naczynia żaroodpornego. W warzywach zrobić wgłębienia i ostrożnie wbić w nie jajka. Wstawić do nagrzanego do 220 st. piekarnika i zapiekać aż jajka się zetną.
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Podziel się opinią
Komentarze