Chłodnik z ogórków. Orzeźwiający i pyszny
W gorący letni dzień nie ma nic lepszego niż porcja orzeźwiającego chłodnika. Ogórkowy chłodnik posmakuje wszystkim, a z dodatkiem pokruszonych orzechów włoskich to zwykłe danie zamieni się w kulinarne arcydzieło.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Ogórki umyć, obrać, przekroić na pół i pozbawić pestek. Pokroić w drobną kostkę, położyć na sicie, żeby trochę odciekły.
- Jogurt wymieszać z rosołem, czosnkiem olejem i koperkiem. Dodać ogórki, doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Schłodzić co najmniej 4 godziny. Przed podaniem posypać posiekanymi orzechami i koperkiem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze