Bitki z karkówki z cebulą
Ten przepis zam już prawie na pamięć, bo bardzo często bitki z cebulą goszczą w mojej kuchni. To danie, nie tylko wygląda bardzo apetycznie, ale także pysznie smakuje! Przekonaj się sam!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Karkówkę przekrój wzdłuż na pół, a potem podziel na kotlety. Mięso rozbij tłuczkiem i oprósz mąką. Usmaż na złoty kolor.
Cebule obierz i pokrój w piórka. Następnie przesmaż je w garnku. Wsyp przyprawy. Gdy cebulka zarumieni się, dodaj mąkę i wszystko przysmaż.
Cebule zalej wrzątkiem (600 ml) i dodaj mięso. Duś, aż karkówka będzie miękka. Serwuj z ulubioną kaszą.
Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze