Bitki z karkówki z cebulą
Ten przepis zam już prawie na pamięć, bo bardzo często bitki z cebulą goszczą w mojej kuchni. To danie, nie tylko wygląda bardzo apetycznie, ale także pysznie smakuje! Przekonaj się sam!
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Karkówkę przekrój wzdłuż na pół, a potem podziel na kotlety. Mięso rozbij tłuczkiem i oprósz mąką. Usmaż na złoty kolor.
Przepis
Cebule obierz i pokrój w piórka. Następnie przesmaż je w garnku. Wsyp przyprawy. Gdy cebulka zarumieni się, dodaj mąkę i wszystko przysmaż.
Przepis
Cebule zalej wrzątkiem (600 ml) i dodaj mięso. Duś, aż karkówka będzie miękka. Serwuj z ulubioną kaszą.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl