Bigos z rodzynkami
Rodzynki lub suszone śliwki to nieodzowne dodatki do klasycznego bigosu. Podkręcają i równoważą smak kapusty. Wypróbujcie koniecznie nasz przepis na to przepyszne polskie danie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Okazja: |
Kapustę ugotować i odsączyć. Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Cebulę i pieczarki oczyścić. Cebulę posiekać, pieczarki pokroić w plasterki i dodać do mięsa, smażyć przez chwilę. Kostkę mięsną rozpuścić w 1 szkl. wody i podlać mięso. Dusić około 10 minut i dodać do kapusty. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Bigos doprawić pieprzem, dodać umyte rodzynki i kiełbasę. Dusić na wolnym ogniu jeszcze przez około 30 minut.
Przepis dodał użytkownik Gosia25
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze