Bigos z cukinii
Leczo, czyli po prostu bigos z cukinii, to świetna alternatywna dla tradycyjnej wersji bigosu. Trudno sobie wyobrazić jesień bez tej pysznej, rozgrzewającej potrawy. leczo możemy przygotować zarówno w wersji wegetariańskiej, jak i z dodatkiem mięsa.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
- Cukinię umyć, pokroić w kostkę (gdy cukinia jest dojrzała, to bez skóry i pestek).
- Boczek i cebulę pokroić w kostkę, kiełbasę w plasterki, wszystko dusić na oleju.
- Wlać rosół rozpuszczony w 250 ml wody, dodać cukinię, mieszać.
- Po paru minutach włożyć pokrojone pomidory, przyprawić, dusić jeszcze chwilę. Podawać z natką.
Przepis dodał użytkownik oliwkowa
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze