Trwa ładowanie...
d1iat6t
d1iat6t

Bigos z cukinii

Przepis

Leczo, czyli po prostu bigos z cukinii, to świetna alternatywna dla tradycyjnej wersji bigosu. Trudno sobie wyobrazić jesień bez tej pysznej, rozgrzewającej potrawy. leczo możemy przygotować zarówno w wersji wegetariańskiej, jak i z dodatkiem mięsa.

Oceń jako pierwszy:
d1iat6t
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Bigos z cukinii
iStock
Bigos z cukinii
Składniki
  • cukinia 1 kg
  • boczek 10 dag
  • kiełbasa 30 dag
  • olej 5 łyżek
  • rosołowa 1 kostka
  • pomidor 4 sztuk
  • cebula 3 sztuk
  • natka pietruszki posiekana
  • przyprawy
Przepis

Cukinię umyć, pokroić w kostkę (gdy cukinia jest dojrzała, to bez skóry i pestek). Boczek i cebulę pokroić w kostkę, kiełbasę w plasterki, wszystko dusić na oleju. Wlać rosół rozpuszczony w 250 ml wody, dodać cukinię, mieszać. Po paru minutach włożyć pokrojone pomidory, przyprawić, dusić jeszcze chwilę. Podawać z natką.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Bigos z cukinii
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d1iat6t

Podziel się opinią

Share
d1iat6t
d1iat6t

d1iat6t
d1iat6t
d1iat6t