Trwa ładowanie...
d2m5fsz
22-06-2009 22:40

Aromatyczny rosół

Przepis

Nie wyobrażam sobie rosołu bez kapusty – białej lub włoskiej. Jednak zdania na ten temat są podzielone. Z kapustą wywar jest bardziej słodki, ma specyficzny, charakterystyczny dla tego warzywa posmak i zapach.

d2m5fsz
1.5
(12 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
iStock
Źródło: iStock
Składniki
  • 3-4 skrzydełka z kurczaka
  • włoszczyzna
  • cebula
  • marchew
  • pietruszka
  • liść kapusty
  • koperek
Przepis

Skrzydełka zalewamy zimną wodą, w międzyczasie dodajemy (całą) cebulkę, pokrojoną w paski marchew, korzeń pietruszki, liść kapusty. rzyprawy sól, pieprz, może być kostka rosołowa, liść laurowy. o ugotowaniu wywaru podajemy ze skrzydełkiem w talerzu i posypany koperkiem (ew. z makaronem)

Przepis dodał użytkownik coco_rosie

Aromatyczny rosół
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d2m5fsz

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2m5fsz
d2m5fsz
d2m5fsz
d2m5fsz
Więcej tematów
d2m5fsz