Aromatyczny rosół
Nie wyobrażam sobie rosołu bez kapusty – białej lub włoskiej. Jednak zdania na ten temat są podzielone. Z kapustą wywar jest bardziej słodki, ma specyficzny, charakterystyczny dla tego warzywa posmak i zapach.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Skrzydełka zalewamy zimną wodą, w międzyczasie dodajemy (całą) cebulkę, pokrojoną w paski marchew, korzeń pietruszki, liść kapusty. rzyprawy sól, pieprz, może być kostka rosołowa, liść laurowy. o ugotowaniu wywaru podajemy ze skrzydełkiem w talerzu i posypany koperkiem (ew. z makaronem)
Przepis dodał użytkownik coco_rosie
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze