Zupa paprykowa. Błyskawicznie rozgrzewa
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z czerwoną papryką. Dzięki mięsnej wkładce jest jeszcze bardziej sycąca. Przepis poleca autorka bloga "Kwelka gotuje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Rodzaj diety: |
- Udka posyp solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą i podsmażyć na oleju, a następnie przełożyć do garnka.
- Cebulę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, paprykę w paski i podsmażyć doprawiając solą, pieprzem i paprykami.
- Warzywa przełóż do garnka z mięsem, wlej bulion i gotuj na średnim ogniu przez 30 min.
- Dodaj passatę i ziemniaki i gotuj ok. 15 min. Zupę dopraw do smaku.
Zobacz też przepis na klopsiki z sosem pieczarkowym
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze