Zupa paprykowa. Błyskawicznie rozgrzewa
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z czerwoną papryką. Dzięki mięsnej wkładce jest jeszcze bardziej sycąca. Przepis poleca autorka bloga "Kwelka gotuje".
Katarzyna Kwella
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Udka posyp solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą i podsmażyć na oleju, a następnie przełożyć do garnka.
- Cebulę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, paprykę w paski i podsmażyć doprawiając solą, pieprzem i paprykami.
- Warzywa przełóż do garnka z mięsem, wlej bulion i gotuj na średnim ogniu przez 30 min.
- Dodaj passatę i ziemniaki i gotuj ok. 15 min. Zupę dopraw do smaku.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl