Zupa brokułowa. Smaczna i sycąca
Zupa brokułowa jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania. Można ją zblendować i podać z czosnkowymi grzankami lub zostawić warzywa w całości. W obu wersjach smakuje równie dobrze.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na maśle lub oleju w garnku o grubszym dnie. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmaż. Brokuła podziel na różyczki i wrzuć do cebuli. Pietruszkę i ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do pozostałych warzyw. Podsmaż.
- Wlej bulion, gotuj, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem.
- Zupę możesz zblendować i podawać z grzankami, ale nie jest to konieczne.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl