Żeberka pieczone w kapuście
Przepyszne żeberka w kapuście to doskonały pomysł na obiad. Tak przygotowane żeberka są niezwykle miękkie i aromatyczne. Mięso dosłownie rozpływa się w ustach. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- Żeberka myję, osuszam, kroję w paski. Doprawiam solą oraz pieprzem i podsmażam na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złotobrązowy kolor, następnie podlewam wodą i gotuję do miękkości mięsa.
- Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju na drugiej patelni typu wok. Do cebuli dodaję obraną i startą na tarce marchew.
- Kapustę przelewam zimną wodą, odciskam sok i kroję drobno, następnie przekładam do warzyw na patelnie.
- Warzywa podlewam wodą, dodaję kostkę rosołową, majeranek, paprykę słodką, pieprz, kminek, ziele angielskie, listki laurowe i gotuję.
- Przed podaniem mięso łączę z kapustą.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze