Trwa ładowanie...
ds4c3rf
02-12-2022 09:42

Zapiekanka estońska z kaszy, mięsa i kiszonej kapusty. Sycąca i tania

Przepis

Szukasz pomysłu na rozgrzewający i sycący obiad? Zapiekanka estońska z kaszą jęczmienną i kiszoną kapustą to świetny pomysł na pożywny posiłek.

ds4c3rf
3.4
(50 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: FomaA
Składniki
  • wieprzowina (bez kości) - 600 g
  • przyprawa do mięs
  • kiszona kapusta - 600 g
  • kasza jęczmienna - 100 g
  • cebule - 2 sztuki
  • cukier - 1 łyżeczka
  • pieprz
Przepis
  • Obierz cebule, drobno pokrój i wymieszaj z kapustą oraz cukrem.
  • Mięso pokrój w drobną kostkę i dopraw przyprawą. Kaszę podgotuj w małej ilości osolonej wody.
  • W żaroodpornym naczyniu układaj warstwami na przemian kapustę i mięso.
  • Następnie ułóż warstwę kaszy, a całość podlej niewielką ilością wody.
  • Zapiekankę estońską piecz w średnio nagrzanym piekarniku przez 60 minut i podawaj z ziemniakami.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zapiekanka estońska z kaszy, mięsa i kiszonej kapusty. Sycąca i tania
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
ds4c3rf
ds4c3rf
ds4c3rf
ds4c3rf
Więcej tematów
ds4c3rf