Zapiekanka estońska z kaszy, mięsa i kiszonej kapusty. Sycąca i tania
Szukasz pomysłu na rozgrzewający i sycący obiad? Zapiekanka estońska z kaszą jęczmienną i kiszoną kapustą to świetny pomysł na pożywny posiłek.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- wieprzowina (bez kości) - 600 g
- przyprawa do mięs
- kiszona kapusta - 600 g
- kasza jęczmienna - 100 g
- cebule - 2 sztuki
- cukier - 1 łyżeczka
- pieprz
- Obierz cebule, drobno pokrój i wymieszaj z kapustą oraz cukrem.
- Mięso pokrój w drobną kostkę i dopraw przyprawą. Kaszę podgotuj w małej ilości osolonej wody.
- W żaroodpornym naczyniu układaj warstwami na przemian kapustę i mięso.
- Następnie ułóż warstwę kaszy, a całość podlej niewielką ilością wody.
- Zapiekankę estońską piecz w średnio nagrzanym piekarniku przez 60 minut i podawaj z ziemniakami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze