Trwa ładowanie...
d2vh7jk
1 lutego 2009, 13:32

Sos tatarski

Przepis

Sos tatarski to, obok chrzanowego, obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole. Podawaj go z jajkami, kanapkami, a jeśli chcesz - wymieszaj z sałatką jarzynową.

d2vh7jk
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj diety:
Okazja:
Getty Images
Źródło: Getty Images
Składniki
  • 1 mały słoik marynowanych grzybów
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • 2 łyżki chrzanu
  • 1 mały majonez
  • pieprz
Przepis

Grzybki odsączyć z zalewy, pokroić w drobną kostkę, ogórki kiszone i cebulę też w drobną kostkę. Wszystkie składnki dobrze wymieszać, dodać chrzan i majonez. Doprawić pieprzem do smaku. Można dodać więcej chrzanu, jak ktoś lubi ostro.

Przepis dodał użytkownik teresa-kr

Sos tatarski
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2vh7jk
d2vh7jk
d2vh7jk
d2vh7jk
Więcej tematów
d2vh7jk

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj