Sos tatarski
Sos tatarski to, obok chrzanowego, obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole. Podawaj go z jajkami, kanapkami, a jeśli chcesz - wymieszaj z sałatką jarzynową.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
- 1 mały słoik marynowanych grzybów
- 2-3 ogórki kiszone
- 1 cebula
- 2 łyżki chrzanu
- 1 mały majonez
- pieprz
Grzybki odsączyć z zalewy, pokroić w drobną kostkę, ogórki kiszone i cebulę też w drobną kostkę. Wszystkie składnki dobrze wymieszać, dodać chrzan i majonez. Doprawić pieprzem do smaku. Można dodać więcej chrzanu, jak ktoś lubi ostro.
Przepis dodał użytkownik teresa-kr
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze