Trwa ładowanie...
d3m2s1m
01-02-2009 13:32

Sos tatarski

Przepis

Sos tatarski to, obok chrzanowego, obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole. Podawaj go z jajkami, kanapkami, a jeśli chcesz - wymieszaj z sałatką jarzynową.

d3m2s1m
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj diety:
Okazja:
Getty Images
Źródło: Getty Images
Składniki
  • 1 mały słoik marynowanych grzybów
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • 2 łyżki chrzanu
  • 1 mały majonez
  • pieprz
Przepis

Grzybki odsączyć z zalewy, pokroić w drobną kostkę, ogórki kiszone i cebulę też w drobną kostkę. Wszystkie składnki dobrze wymieszać, dodać chrzan i majonez. Doprawić pieprzem do smaku. Można dodać więcej chrzanu, jak ktoś lubi ostro.

Przepis dodał użytkownik teresa-kr

Sos tatarski
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d3m2s1m

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3m2s1m
d3m2s1m
d3m2s1m
d3m2s1m
Więcej tematów
d3m2s1m