Sos do smażonych ryb
Smażoną rybę najczęściej podajemy z frytkami i surówką z kiszonej kapusty. W moim domu jednak króluje słodko-kwaśny sos. Doskonale komponuje się on z delikatnym mięsem ryb,. Zobaczcie, jak go przygotować.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Cebulę drobno poszatkować i zeszkli na oleju. Do cebuli dodać 0,5 szklanki wrzącej wody, roztarty czosnek, szczyptę cynamonu, imbiru i przecier pomidorowy. Dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu 10 minut. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Sos powinien być słodko-kwaśny, gęsty i korzenny.
Przepis dodał użytkownik tereza
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze