Sos do smażonych ryb
Smażoną rybę najczęściej podajemy z frytkami i surówką z kiszonej kapusty. W moim domu jednak króluje słodko-kwaśny sos. Doskonale komponuje się on z delikatnym mięsem ryb,. Zobaczcie, jak go przygotować.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Cebulę drobno poszatkować i zeszkli na oleju. Do cebuli dodać 0,5 szklanki wrzącej wody, roztarty czosnek, szczyptę cynamonu, imbiru i przecier pomidorowy. Dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu 10 minut. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Sos powinien być słodko-kwaśny, gęsty i korzenny.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl