Trwa ładowanie...
d1w40yr
27-03-2009 14:35

Sos chrzanowy

Przepis

Sos chrzanowy idealnie komponuje się z wielkanocnymi potrawami. Jego przygotowanie jest niezwykle proste, a wyrazisty smak przypadnie każdemu do gustu.

d1w40yr
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Na ile osób:

4-6

Okazja:
Getty Images
Źródło: Getty Images
Składniki
  • 2 łyżki startego chrzanu
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • 0,5 szkl śmietany (kwaśnej)
  • 1 szkl rosołu
  • sól, cukier, sok z cytryny
Przepis

Mąkę rozprowadzić 1/3 szkl zimnego rosołu. Pozostały rosół zagotować, do wrzącego wywaru wlać mąkę, zagotować, dodać masło i utarty chrzan, śmietanę, przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.

Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1

Sos chrzanowy
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1w40yr
d1w40yr
d1w40yr
d1w40yr
Więcej tematów
d1w40yr

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj