Trwa ładowanie...
da2b04y

Sos chrzanowy

Przepis

Sos chrzanowy idealnie komponuje się z wielkanocnymi potrawami. Jego przygotowanie jest niezwykle proste, a wyrazisty smak przypadnie każdemu do gustu.

da2b04y
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Na ile osób:

4-6

Okazja:
Getty Images
Źródło: Getty Images
Składniki
  • 2 łyżki startego chrzanu
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • 0,5 szkl śmietany (kwaśnej)
  • 1 szkl rosołu
  • sól, cukier, sok z cytryny
Przepis

Mąkę rozprowadzić 1/3 szkl zimnego rosołu. Pozostały rosół zagotować, do wrzącego wywaru wlać mąkę, zagotować, dodać masło i utarty chrzan, śmietanę, przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.

Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1

Sos chrzanowy
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
da2b04y
da2b04y
da2b04y
da2b04y
da2b04y
Więcej tematów
da2b04y