Sos chrzanowy
Sos chrzanowy idealnie komponuje się z wielkanocnymi potrawami. Jego przygotowanie jest niezwykle proste, a wyrazisty smak przypadnie każdemu do gustu.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 4-6 |
Okazja: |
- 2 łyżki startego chrzanu
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka masła
- 0,5 szkl śmietany (kwaśnej)
- 1 szkl rosołu
- sól, cukier, sok z cytryny
Mąkę rozprowadzić 1/3 szkl zimnego rosołu. Pozostały rosół zagotować, do wrzącego wywaru wlać mąkę, zagotować, dodać masło i utarty chrzan, śmietanę, przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze