Trwa ładowanie...
d2pz71f
27-03-2009 14:35

Sos chrzanowy

Przepis

Sos chrzanowy idealnie komponuje się z wielkanocnymi potrawami. Jego przygotowanie jest niezwykle proste, a wyrazisty smak przypadnie każdemu do gustu.

d2pz71f
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Na ile osób:

4-6

Okazja:
Getty Images
Źródło: Getty Images
Składniki
  • 2 łyżki startego chrzanu
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • 0,5 szkl śmietany (kwaśnej)
  • 1 szkl rosołu
  • sól, cukier, sok z cytryny
Przepis

Mąkę rozprowadzić 1/3 szkl zimnego rosołu. Pozostały rosół zagotować, do wrzącego wywaru wlać mąkę, zagotować, dodać masło i utarty chrzan, śmietanę, przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.

Przepis dodał użytkownik sylwiasleboda1

Sos chrzanowy
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2pz71f
d2pz71f
d2pz71f
d2pz71f
Więcej tematów
d2pz71f