Trwa ładowanie...
darfvea
01-02-2009 13:40

Sos chrzanowy

Przepis

Trudno sobie wyobrazić Wielkanoc bez sosu chrzanowego. Podany z jajkami, żurkiem lub świeżo wypiekanym chlebem smakuje wyśmienicie. Poznaj przepis na idealny chrzanowy sos.

darfvea
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj diety:
Okazja:
Getty Images
Źródło: Getty Images
Składniki
  • 2 jajka na twardo
  • 2 łyżki chrzanu
  • 1 jablko
  • 2-3 łyżki majonezu
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
Przepis

Białko jajka kroimy w kostkę, żółtko rozetrzeć z majonezem, jabłko zetrzeć na tarce, dodać do sosu, dodać majonez i pokrojony drobno szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem.

Przepis dodał użytkownik teresa-kr

Sos chrzanowy
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
darfvea
darfvea
darfvea
darfvea
Więcej tematów
darfvea

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj