Siekane kotlety z kurczaka
Jedne z najpyszniejszych kotletów. Moja rodzina je pokochała. Są bardzo miękkie i delikatne w smaku. Podaję je z ziemniakami lub ryżem i surówką z kapusty pekińskiej.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Filety z kurczaka pokroiłam w drobną kostkę. Ser starłam na tarce o małych oczkach. Zieloną natkę pietruszki drobno pokroiłam. Do miski przełożyłam filet z kurczaka, ser, zieloną pietruszkę i pozostałe składniki, tj. majonez, surowe jajka, mąkę ziemniaczaną, Vegetę, majeranek, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszałam i włożyłam do lodówki na 4 godziny. Farsz nabieramy łyżką i kładziemy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Smażymy kotleciki z dwóch stron na złocisto.
Przepis dodał użytkownik sylwia.chmielek
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze