Sernik gotowany na herbatnikach
Przepis
Sernik gotowany na herbatnikach to propozycja na pyszne ciasto bez użycia piekarnika. jak sama nazwa wskazuje, sernik gotowany różni się od klasycznego tym, że masa serowa jest gotowana, a nie pieczona.
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Okazja: |
Źródło: 123RF
Składniki
Przepis
- Ser przetrzeć przez sito lub skręcić w maszynce.
- Mleko zagotować z mąką ziemniaczaną i wlać do sera, razem zagotować.
- Żółtka z masłem i cukrem ubić na gorącej wodzie, połączyć z serem, zagotować, ubić pianę, na końcu też zagotować.
- Dodać bakalie. Na dnie tortownicy ułożyć herbatniki, wylać 1/2 gorącej masy, następnie ułożyć, herbatniki i wylać resztę masy.
- Wystudzić i włożyć do lodówki, kroić na cząstki dowolnej wielkości.
Przepis dodał użytkownik oliwkowa
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Sernik gotowany na herbatnikach
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.