Sałatka brokułowa z jajkami. Szybko, smacznie i zdrowo
Brokuł jest uznawany za jedno z najbardziej wartościowych warzyw. Po ugotowaniu świetnie smakuje z sosem serowym czy beszamelowym. Doskonale sprawdza się również jako dodatek do zup, warzywnych tart czy sałatek.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Brokuły umyć, pokroić na różyczki, gotować ok. 5 min. z dodatkiem vegety.
- Jajka ugotować na twardo (ok. 8 min.), pokroić na ćwiartki. Pomidora również podzielić na ćwiartki.
- Przygotować sos: wymieszać śmietanę, majonez, wycisnąć czosnek, doprawić solą i pieprzem.
- Polać przygotowane składniki sosem i podawać.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl