Roladki z cukinii
Roladki to danie na jeden kęs, bardzo wygodne na przyjęcia. Cukiniowe roladki z ostrym farszem to lekka i szybka przekąska. Idealna na sylwestra.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Sylwester
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Ogórek zetrzyj na grubych oczkach tarki, odrobinę posól i połóż na gęstym sitku, żeby odciekła z niego woda. Cukinie pokrój w cienkie plastry i usmaż na patelni grillowej po 1 minucie z każdej strony. W jednej miseczce wymieszaj 100 g serka z posiekanymi ziołami i startym ogórkiem, startym na cienkich oczkach tarki czosnkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. W drugiej miseczce wymieszaj serek śmietankowy ze szczyptą ostrej i słodkiej papryki. Wymieszaj całość z pokrojoną w kostkę zieloną papryką, dopraw solą i pieprzem. Układaj na początku plastra cukinii, 1 łyżeczkę przygotowanego serka z ogórkiem i zwijaj w rulony. Tak samo zrób z drugim farszem. Gotowe roladki układaj na talerzyku.