Roladki mielone w kapuście
Te roladki mogą śmiało konkurować z gołąbkami. Mięsny, dobrze doprawiony farsz, farsz zawinięty w liście kapusty skusi nawet największego niejadka. Przekonajcie się sami. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso mielone przekładam do miski. Dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, obraną startą na tarce o dużych oczkach marchew. Wbijam jedno jajko, wsypuję majeranek, sól, paprykę ostrą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną.
- Liście kapusty obgotowuję, usuwam twarde części i rozkładam.
- Na każdym liściu kapusty układam mięso, zwijam w roladki.
- Następnie panieruję w mące pszennej, w roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej.
- Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl