Racuchy z borówkami

Delikatne i puszyste racuchy, które dosłownie rozpływają się w ustach. Tak niewiele nam potrzeba do ich zrobienia. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

RacuchyRacuchy
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 3 szk. mąki pszennej
  • 600 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 4 jajka
  • 100 ml mleka
  • cukier puder do posypania
  • 100 g borówek
  • olej do smażenia

Przepis

  • Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia wsypuję do miski. Dodaję serki, wbijam jajka i mieszając stopniowo wlewam mleko.
  • Do masy dodaję umyte borówki, delikatnie mieszam łyżką.
  • Na głębokiej patelni rozgrzewam olej i nakładając łyżką ciasto, smażę z każdej strony.
  • Po usmażeniu studzę, posypuję cukrem pudrem.
Wybrane dla Ciebie
Sprawdzi się jako surówka do obiadu. Ma intrygujący smak i poprawia pracę jelit
Sprawdzi się jako surówka do obiadu. Ma intrygujący smak i poprawia pracę jelit
Rarytas wśród bakalii. Wspiera pracę serca, pomaga wyregulować cholesterol
Rarytas wśród bakalii. Wspiera pracę serca, pomaga wyregulować cholesterol
Tego absolutnie nie rób po jedzeniu. Organizm będzie miał trudności z trawienie,
Tego absolutnie nie rób po jedzeniu. Organizm będzie miał trudności z trawienie,
Kontrowersyjny przysmak. Źle przyrządzony może zagrażać zdrowiu
Kontrowersyjny przysmak. Źle przyrządzony może zagrażać zdrowiu
Niszczy jelita i prowadzi do cukrzycy. W tych produktach jest go najwięcej
Niszczy jelita i prowadzi do cukrzycy. W tych produktach jest go najwięcej
Gessler sprzedaje marcińskie rogale. Cena jeszcze wyższa niż rok temu
Gessler sprzedaje marcińskie rogale. Cena jeszcze wyższa niż rok temu
Zmiel i wymieszaj z kawą. Po takim napoju jelita będą pracować jak należy
Zmiel i wymieszaj z kawą. Po takim napoju jelita będą pracować jak należy
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
Czy wodę w czajniku można gotować drugi raz? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Czy wodę w czajniku można gotować drugi raz? Wyjaśnijmy to raz na zawsze
Tak codziennie rano sprawdzisz nawodnienie swojego organizmu
Tak codziennie rano sprawdzisz nawodnienie swojego organizmu
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód