Rumiane drożdżowe racuchy
Kiedy nie wiemy, co przygotować dzieciom na śniadanie lub podwieczorek, z pomocą przychodzą one - pulchne, słodkie, z owocami, bitą śmietaną, dżemem lub cukrem pudrem. Racuchy to doskonały pomysł na co dzień i od święta.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mleko, drożdże i łyżeczkę cukru podgrzewamy, aż będą letnie. Dodajemy 0,5 szklanki mąki, mieszamy i odstawiamy.
- W większym naczyniu ubijamy jajka ,dodajemy resztę cukru i wlewamy zarobiony rozczyn.
- Dodajemy resztę mąki i czekamy, aż ciasto wyrośnie. Dodajemy cukier waniliowy i roztopione masło, mieszamy i smażymy na gorącym oleju.
- Posypujemy cukrem pudrem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl