Trwa ładowanie...
d4lczsq
oprac. Katarzyna Gileta
15-07-2021 10:26

Pstrąg z piekarnika. Prosty przepis na przepyszną rybę

Przepis

Pstrąg z piekarnika to świetny pomysł na szybki, zdrowy i smaczny obiad. Ryba pieczona z masłem, koperkiem i cytryną będzie niezwykle aromatyczna. Pstrąga można podać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami i surówką z sezonowych warzyw.

d4lczsq
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Kulinarna Wiola
Źródło: Kulinarna Wiola
Składniki
Przepis
  • Ryby oczyść, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Oprósz solą i pieprzem (z obu stron i w środku). Natnij z jednej strony w czterech miejscach. W nacięcia powkładaj niewielkie kawałki schłodzonego masła.
  • Ryby natrzyj w środku ząbkiem czosnku przepuszczonym przez praskę. Do środka włóż także gałązki świeżego koperku, kawałeczki masła oraz półplasterki cytryny.
  • Pstrąga skrop po wierzchu sokiem z cytryny.
  • Wstaw rybę na godzinę do lodówki, by smaki się połączyły.
  • Piekarnik nagrzej do 200 stopni (grzałka – góra). Piecz 30 minut na blasze wyłożonej papierem do wypieków.
  • Możesz podawać z frytkami i warzywami.

Przepis pochodzi z książki Wioletty Wójcik "Kulinarna Wiola. Najlepsze przepisy"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Pstrąg z piekarnika. Prosty przepis na przepyszną rybę
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d4lczsq

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4lczsq
d4lczsq
d4lczsq
d4lczsq
Więcej tematów
d4lczsq