Pizza wegetariańska z pomidorami i bazylią
Chcesz się poczuć jak na wakacjach we Włoszech? Przygotuj na kolację pyszną domową pizzę z pomidorami, mozzarellą i bazylią. Będzie pysznie!
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia włoska
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Ciasto: mąkę przesiać, wkruszyć drożdże. Zalać je 1,5 szklanki letniej wody, zmieszać i odstawić na 15 min.
- Zagnieść ciasto na koniec dodać sól i oliwę. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w krążki. Mozzarellę pociąć w plastry.
- Ciasto rozwałkować ułożyć w tortownicy. Placek posmarować sosem pomidorowym, ułożyć pomidory, mozzarellę, bazylię, oprószyć solą i pieprzem.
- Skropić oliwą. Odstawić na 15 min. Piec 20 min. w temp. 220 st. C.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl